19 Octombrie: [flash mob] Actiune in spatiu public pentru sustinerea luptei impotriva traficului de persoane

Actiune in spatiu public pentru
Sustinerea luptei impotriva traficului de persoane


Mesaj: „Fiinţele umane nu se cumpără!”


Flash mob - un grup mare de oameni care se aduna intr-un loc definit dinainte, fac o actiune scurta, dupa care se disperseaza rapid. Flash mob-ul este o actiune de masa, o modalitate de a te exprima si de a transmite un mesaj.

Locaţie: Cluj Napoca, statiile de autobuz str. Memorandumului
Turda, Parcul Teilor
Baia Mare, statiile de autobuz str. Victoriei (langa stadionul municipal)

Data: Luni 19 octombrie 2009,
- Cluj Napoca
- Turda
- Baia Mare
Durata actiune: 5 minute

Ora FIXA de desfasurare a actiunii: 15:30, simultan
- in cele doua statii de pe strada Memorandumului(ambele sensuri de circulatie), Cluj Napoca
- Turda, Parcul Teilor
- Baia Mare, statiile de autobuz str. Victoriei (langa stadionul municipal)

De ce sa te implici?

Pentru ca Romania este o tară sursa, de tranzit si de destinatie in fenomenul traficului de persoane.
Pentru ca in orasul nostru inca intalnesti copiii adulti si batrani exploatati prin munca si obligati sa cerseasca de la noi.
Pentru ca te-ai saturat sa auzi despre copii care cresc fara parinti acestia fiind exploatati prin munca in alte tari.
Pentru ca vrei alt viitor pentru fetele din orasul nostru, altul decat prostitutia.
Pentru ca vrei sa contribui la informarea comunitatii clujene privind traficul de persoane: „Suport total pentru victime, toleranţă zero faţă de traficanţi!”
Pentru ca singur nu poti sa opresti traficul de persoane umane dar poti sa nu mai fi indiferent crezand ca tie nu ti se poate intampla si sa faci parte dintr-o actiune mai mare care poate sa faca o diferenta in viata altcuiva.
Pentru ca „Fiinţele umane nu se cumpără!”

Aceasta actiune in spatiu public pentru Sustinerea luptei impotriva traficului de persoane incheie seria de evenimente din saptamana 12-16 octombrie care au marcat in Cluj Napoca, Ziua Europeana Impotriva Traficului de Persoane sarbatorita european la data de 18 octombrie.

Ce trebuie sa faci pentru a participa la actiunea in spatiul public pentru sustinerea luptei impotriva traficului de persoane?

1.Intra pe site-ul http://oraexacta.net/ si sincronizeaza- ti ceasul la ora Romaniei.

2. Pregateste o foaie A3/A4 si scrie pe ea – Un mesaj pe care tu vrei sa il transmiti pentru Sustinerea luptei impotriva traficului de persoane. Mesajul tau te reprezinta pe tine si poate sa fie scris, sa fie un desen, sa contina colaje din ziare, etc

3. Pregatit(a) cu foaia pe care ai mesajul tau pe tema luptei impotriva traficului de persoane, aduna-ti prietenii si vino la ora 15:30 in statiile de autobuz de pe str. Memorandumului (ambele sensuri) - Cluj Napoca/ in parcul Teilor- Turda/ statiile de autobuz str. Victoriei- Baia Mare.

4. Ajuns(a) la ora 15.30 FIX in statia de autobuz poarta-te normal si incearca sa nu atragi atentia ca si cum ceva ar urma sa se intample. Pregateste-ti foaia deja scrisa in asa fel incat sa o poti tine in fata ta, astfel incat sa fie vizibila pentru toata lumea.

5.Te plimbi prin zona pana la ora 15.32. pana cand vei auzi Batai din palme de mai multe ori.

6. Ce va trebui tu sa faci, este sa repeti bataile din palme pana cand toti cei implicati in actiune se vor localiza si vor atrage atentia multimii.

7. Cand vei auzi doar o Singura bataie de palme va trebui sa iti pregatesti foaia, posterul si vei auzi un Fluierul lung.

8. Dupa ce vei auzi FLUIERUL lung, scoate foaia scrisa si tine-o cumva vizibil ramanand intr-o pozitie de FREEZE (fara sa te misti, statuie) timp de 3 minute. Pentru a intelege mai bine ce inseamna FREEZE intra pe: http://www.youtube. com/watch? v=qtUNj2BNTsU& feature=related

9. Vei ramane in pozitie de FREEZE timp de 3 minute pana cand vei auzi 2 Fluieraturi lungi. Nu te misca pana nu auzi din nou fluierul de 2 ori - lung.

10. Dupa ce ai auzit fluierul de 2 ori lung, actiunea se va termina si fiecare va trebui sa paraseasca locatia.

Multumim pentru sustinerea acestei cauze!!!









Institutiile si organizatiile partenere sunt:
Inspectoratul Scolar Cluj, Inspectoratul de Politie al Judeţului Cluj - Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Cluj Napoca, Consiliul Local al Municipiului Cluj Napoca - Directia de Asistenta Sociala, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Primaria Municipiului Turda - Serviciul Public de Asistenta Sociala Turda, Fundatia Ratiu pentru Democratie Turda, Organizatia World Vision – Biroul Zonal Cluj, Uniunea Soroptimist International România – Clubul Cluj Napoca, Institutul Roman pentru Actiune, Instruire si Cercetare in domeniul Pacii – PATRIR, Societatea pentru Educatie Contraceptiva si Sexuala Cluj, Asociatia pentru Sprijinirea Dezvoltarii Rurale - Dezmir, Asociatia Atelier 7+ Turda, Liga Tinerilor Crestini Ortodocsi Romani - filiala Campia Turzii


Parteneri regionali: Inspectoratul Scolar Maramures- Centrul pentru Asistenta Psihopedagogica, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului

0 Response to "19 Octombrie: [flash mob] Actiune in spatiu public pentru sustinerea luptei impotriva traficului de persoane"

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger