18 Octombrie

Concursul de desene (YH)2 - "Your hope in your hands" anunta castigatorii:

Premiul I - Balogh Adrienne Lois - Liceul Teoretic "Brassai Samuel", Cluj - Napoca
Premiul II - Dragos Lucia Ioana - Liceul Pedagogic "Gheorghe Sincai", Zalau
Premiul III- Turdean Flavia Mihaela  - Liceul Teoretic "Pavel Dan" Campia Turzii.

Alte patru lucrari au primit Premiul Special al Juriului:

Bogdan Teodora Diana - Liceul de arta "Ioan Sima", Zalau
Fit Dumitrana - Daniela - Colegiul National "Silvania", Zalau
Grijac Lavinia - Liceul de arta Baia Mare
Tordai Brigitta - Liceul Teoretic Josika Miklos Turda


Membrii juriului au fost: 
Bilcu Alin - prof. desen Scoala Generala "Teodor Murasanu", Turda
Picovici Alexandru- prof. desen Colegiul National "Mihai Viteazu" - Turda
Doinita Pop - Manager proiect Fundatia Ratiu pentru Democratie 
___

(YH)2 - Your hope, in your hands
Perioada de desfăşurare: august – octombrie 2011 
Traficul de persoane este o infracțiune comisă de membrii rețelelor de crimă organizată încălcând drepturile omului, demnitatea și integritatea ființei umane, reprezentând o amenințare asupra securității individului.
Eforturile depuse la nivel național și internațional împotriva traficului de persoane s-au intensificat vizibil începând cu anul 2000 atât pentru combaterea traficului de persoane cât și pentru prevenirea fenomenului și asistarea victimelor. Așa cum reiese și din Strategia Națională Împotriva Traficului de Persoane, prevenirea traficului de persoane rămâne în continuare pe agenda organismelor internaționale, a fiecărui stat în parte, dar și a întregii societăți în vederea conștientizării efectelor negative, a impactului distrugător pe care îl are acest fenomen infracțional asupra copiilor, tinerilor, femeilor și categoriilor sociale vulnerabile. 
În acest context, Centrul Raţiu pentru Democraţie implementează în perioada august -octombrie 2011 proiectul (YH)2 (Your hope, in your hands). Proiectul îşi propune motivarea şi capacitarea tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani din regiunea de dezvoltare NV a României să se informeze şi să ia atitudine în faţa fenomenului traficului de persoane. 
Activităţile proiectului (YH)2 vizează informarea populaţiei generale cu privire la amploarea, cauzele traficului de persoane dar şi popularizarea modalităţilor de scădere a riscului de victimizare prin traficul de persoane. 

Activitățile proiectului
Concurs desene „(YH)2” dedicat elevilor înscriși în clasele IX-XII din cele șase județe ale regiunii NV de dezvoltare a României: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj. Prin intermediul concursului de desen tinerii sunt încurajați să se documenteze și să dobândească informații specifice legate de fenomenul traficului de persoane precum amploarea fenomenului la nivel național și internațional, tipuri de exploatare, efectele sclaviei asupra victimelor si asupra societății. Concursul de desen se va desfășura pe o perioadă de 1 luna: 19 septembrie – 14 octombrie 2011. În această perioadă elevii din cele șase județe vor crea lucrări de desen pe tema traficului de persoane sub coordonarea profesorilor de desen și a consilierilor școlari. Tinerii câştigători vor fi premiaţi în data de 18 octombrie. 

In perioada 19 septembrie – 6 octombrie 2011 vor fi organizate 6 ateliere de lucru „(YH)2” , câte un atelier în fiecare dintre cele șase județe ale regiunii de dezvoltare NV a României, destinate liceenilor cu rol de redactori pentru revistele şcolare. Prin intermediul acestei strategii este încurajată educația între egali, elevii adresându-se colegilor lor prin intermediul articolelor. Tinerii vor avea acces la informaţii noi pe tema traficului de persoane şi vor fi încurajați să redacteze articole pe această temă până în data de 18 Octombrie - Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. 
Articolele vor fi publicate pe blog-ul: www.nuedevanzare.blogspot.com

Activitate în spațiul public de tip Flash Mob la nivel internațional. Această activitate urmărește mobilizarea întregii comunității prin intermediul apelurilor publice de participare și mesajele de stopare a sclaviei moderne și de întărire a spiritului civic. Flash-mob-ul va fi organizat în 10 locații din țară și din străinătate, în aceeași zi, la aceeași oră. Populația generală va fi încurajată în acest fel să preia inițiativa în lupta împotriva unei probleme sociale care se manifestă și are efecte la nivel global. 
Mai multe informaţii despre FLASH MOB „(YH)2” 

Proiectul (YH)2 (Your hope, in your hands) se derulează în perioada august – octombrie 2011 și este finanțat de Rațiu Family Charitable Foundation.

Powered by Blogger