16 zile de Activism impotriva Violentei asupra Femeilor


Campania internaţională a celor 16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeilor a fost iniţiată de Women’s Global Leadership Institute în 1991 ca o strategie de organizare care să promoveze eliminarea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor. Pentru deschiderea acestui eveniment a fost aleasă data de 25 noiembrie, Ziua Internaţională de Luptă împotriva Violenţei asupra Femeii, iar pentru încheiere data de 10 decembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

Astfel se realizează o legatură simbolică între violenţa împotriva femeii şi drepturile omului şi este scos în evidenţă faptul că asemenea acte de violenţă reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului. Această perioadă mai include şi alte date semnificative cum ar fi 1 Decembrie, Ziua Internaţională Anti-SIDA şi 6 Decembrie, ziua comemorării Masacrului de la Montreal.

Între 25 noiembrie şi 10 decembrie 2009 Institul Român pentru Pace PATRIR împreună cu partenerii săi (Clubul Internaţional SOROPTIMIST Cluj-Napoca, Direcţia de Asistenţă Socială Cluj-Napoca, Compart. Analiză şi Prevenire a Infracţionalităţii IPJ Cluj, Agenţia Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca, AFIV-ARTEMIS, Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Cluj, ANES, Fundaţia Raţiu pentru Democraţie Turda, World Vision Romania) a iniţiat şi va desfăşura mai multe activităţi diferite în Cluj-Napoca, în cadrul campaniei “16 zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeilor”.

Obiectivele campaniei, pe termen scurt, sunt: informarea, sensibilizarea şi constientizarea opiniei publice referitor la violenţa directă asupra femeilor. Pe termen lung, această campanie urmăreşte să medieze o conştientizare a opiniei publice referitor la violenţa culturală şi structurală asupra femeilor şi să funcţioneze ca mijloc de iniţiere a unei campanii de advocacy care să conducă la schimbarea legislaţiei privind violenţa domestică.

Campania “16 zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeilor” va funcţiona ca un model de abordare a problemei violenţei domestice în comunităţile locale şi, mai mult decât atât, prin varietatea şi multitudinea activităţilor propuse, această campanie urmăreşte să iniţieze schimbări pozitive pe termen lung atât la nivelul personal, al socialului colectiv, cât şi din punct de vedere instituţional.


0 Response to "16 zile de Activism impotriva Violentei asupra Femeilor"

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger