Tineri informaţi în taberele şcolare clujene

Luni, 02 august 2010, Centrul Regional Cluj-Napoca al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane în colaborare cu Centrul Raţiu pentru Democraţie, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Cluj, Agenţia Naţională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj au organizat activităţi cu caracter preventiv în cadrul taberelor şcolare din Băişoara şi Valea Ierii (judeţul Cluj).

Activităţile au vizat creşterea nivelului de conștientizare și de informare asupra riscurilor în ceea ce privește traficul de persoane, violența în rândul tinerilor și consumul de alcool, tutun, plante etnobotanice și alte droguri.

95 de elevi cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani și 6 adulți însoţitori au participat activ în cadrul grupurilor de informare. Materiale informative utilizate au fost pliante, fluturaşi dar și documentare și spoturi video.

În urma sesiunilor de informare, participanţii au fost încurajaţi să transmită informaţiile asimilate în rândul familiilor de apartenenţă contribuind astfel la dezvoltarea comunităţii în care trăiesc.

Până la sfârșitul lunii august organizatorii vor continua activităţile de prevenire și informare în cadrul taberelor şcolare din judeţul Cluj.



0 Response to "Tineri informaţi în taberele şcolare clujene"

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger