Campania "Fă o faptă bună!" premiază câştigătorii tombolei



În urma campaniei de strângere de fonduri cu premii "Fă o faptă bună!", elevii Kiss Tamas, Szabo Istvan, Alina Boldor, Manuel Ciortea şi Răzvan Maior au fost premiaţi luni, 17 mai 2010, de către Centrul Raţiu pentru Democraţie prin intermediul programului „Nu e de vânzare – Alege pentru binele tău”.
Campania "Fă o faptă bună!" s-a desfăşurat în perioada 15 aprilie - 14 mai în 4 unităţi şcolare din municipiul Turda: Liceul Teoretic ‘Josika Miklos’, Colegiul Tehnic ‘Emil Negruţiu’, Colegiul Naţional ‘Mihai Viteazul’ şi Colegiul Teoretic ‘Liviu Rebreanu’, suma colectată fiind de 190 RON.


Elevii premiaţi au fost desemnaţi prin tragere la sorţi, aceasta având loc în prezenţa unei comisii formată din 3 membri ai Centrului Raţiu pentru Democraţie. Premiile acordate, provenite din donaţii, au fost: servicii de cosmetică şi coafor la salonul ‘Venus’ Turda, ondulator, cameră web, ceas şi portofel de damă.



Campania desfăşurată în şcoli a atras atenţia elevilor asupra nevoilor şi problemelor cu care se confruntă victimele traficului de fiinţe umane, oferindu-le posibilitatea de a se alătura iniţiativei Centrului Raţiu pentru Democraţie în sprijinirea victimelor.


Iniţiativa strângerii de fonduri vizează înfiinţarea unei asociaţii care să ofere servicii de asistenţă victimelor traficului de fiinţe umane. Persoanele exploatate suferă traume psihologice complexe şi profunde, făcând reintegrarea lor în societate dificilă. Viitoarea asociaţie va creşte şansele acestora de a beneficia de serviciile sociale necesare.


Strângerea de fonduri pentru înfiinţarea asociaţiei continuă prin intermediul blogului "Fă o faptă bună!" unde se pot licita sau dona diferite obiecte de artizanat, bijuterii, cosmetice. Campania "Fă o faptă bună!" este coordonată de echipa programului Centrului Raţiu pentru Democraţie, "Nu e de vânzare - Alege pentru binele tău", program de mobilizare a comunităţii împotriva traficului de fiinţe umane.

0 Response to "Campania "Fă o faptă bună!" premiază câştigătorii tombolei"

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger