Cu si pentru comunitatea din Campia Turzii

In data de 3 iunie 2010 Centrul Ratiu pentru Democratie in colaborare cu Centrul Regional Cluj Napoca al Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane (ANITP), Asociatia pentru Promovarea Incluziunii Sociale Campia Turzii, judetul Cluj si Colegiului Tehnic „Victor Ungurean” Campia Turzii a organizat o activitate cu caracter preventiv in comunitatea din Campia Turzii, judetul Cluj.

La activitate au participat 20 de tinere din municipiul Campia Turzii, un mediator scolar pentru comunitatea roma, un cadru didactic si psihologul scolii.


In cadrul activitatii au fost difuzate spoturi video si audio, s-au discutat aspecte legate de traficul de persoane (definitia si etapele traficului, aspecte preventive, tel.verde) si s-au difuzat fragmente din marturiile victimelor traficului de persoane din seria “Fiintele umane nu au pret”. Elevii au fost foarte receptivi, iar cadrele didactice ne-au propus desfasurarea de activitati similare in cursul anului scolar viitor.

Informarea si apelarea la institutiile abilitate pentru a cere un sfat profesionist ofera persoanelor siguranta si diminueaza riscurile de a deveni victime ale traficului de persoane.

0 Response to "Cu si pentru comunitatea din Campia Turzii"

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger