Centrul Ratiu pentru Democratie in "Oraselul copiilor"



Centrul Ratiu pentru Democratie a participat la Proiectul “Orăşelul copiilor” initiat de Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj impreuna cu Asociatia Studenteasca AMICUS Cluj -Napoca, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.
Scopul proiectului este acela de a educa si orienta copiii pentru a intelege rolul lor in societatea europeana iar obiectivele propuse sunt acelea de a dezvolta constiinta sociala a copiilor, de a informa cu privire la rolul fiecarei institutii in stat, precum si de a incuraja tinerii sa se implice in actiuni de voluntariat.



Activitatea a avut loc in data de 30 mai 2010 in Parcul Mare din municipiul Cluj-Napoca, intre orele 11.30 si 19.00.
Fiecare institutie a avut un stand unde a prezentat rolul sau copiilor, intr-un mod atractiv pentru acestia, prin demonstratie sau oferire de servicii.
Centrul Ratiu pentru Democratie a fost reprezentat prin programul “Nu e de vanzare – Alege pentru binele tau”. Printre activitatile organizate enumeram: panoul “Mesajul meu pentru o lume buna” in cadrul caruia fiecare participant  a scris sau desenat propriul mesaj pentru o lume buna, distribuirea a 200 de materiale promotionale destinate prevenirii traficului de persoane, 70 de brosuri “Whymper”, 100 de creioane “Fa o fapta buna”, 100 de mape.

Institutiile participante: Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj, Primaria Cluj-Napoca, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta Cluj, D.I.A.S. Cluj, Serviciul de Ambulanta Cluj, Inspectoratul Scolar Cluj, Aeroportul International Cluj-Napoca, Posta Romana Cluj, Biserica Ortodoxa din Cluj-Napoca, Teatrul National Cluj-Napoca, Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Asociatia AMICUS Cluj-Napoca, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Cluj-Napoca, Centrul Regional Cluj-Napoca al Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane, Centrul Ratiu Pentru Democratie Turda si alte organizatii neguvernamentale din judetul Cluj.

0 Response to "Centrul Ratiu pentru Democratie in "Oraselul copiilor""

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger