Newsletter Februarie 2011

Resurse Comunitare împotriva Traficului de Persoane

Prima acţiune a proiectului “Resurse Comunitare împotriva Traficului de Persoane” din anul 2011 a fost organizată în luna februarie la Şcoala “Horea” din municipiul Cluj-Napoca. În colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cu suportul directorului general şi al cadrelor didactice din cadrul unităţii de învăţământ 25 de elevi cu vârsta de 14 ani au fost informaţi despre amploarea traficului de persoane, tipurile de exploatare, metodele de recrutare utilizate de membrii reţelelor de crimă organizată şi despre metodele de prevenire a victimizării prin traficul de persoane.

Pentru al doilea an consecutiv, proiectul “Resurse Comunitare Împotriva Traficului de Persoane” va aborda populaţia generală a judeţului Cluj pentru creşterea nivelului de conştientizare asupra acestui fenomen urmărind două direcţii de acţiune: activităţi de conştientizare în spaţiul public şi grupuri de dezvoltare personală dedicat tinerilor. Fiecare dintre direcţii vizează mobilizarea organizaţiilor, instituţiilor şi indivizilor în creşterea capacităţii de auto-protecţie împotriva traficului de persoane.


Footstep

Centrul Raţiu pentru Democraţie prin programul său de mobilizare a comunităţii împotriva traficului de persoane “Nu e de vânzare - Alege pentru binele tău” lansează proiectul-pilot de asistare a victimelor traficului de persoane “Footstep”. Prin intermediul acestui proiect un număr de 10 beneficiari vor fi asistaţi în acoperirea nevoilor de bază. Organizaţii, instituţii şi persoane individuale şi-au acordat deja sprijinul pentru acest proiect oferind servicii sociale, psihologice şi juridice pentru beneficiarii proiectului.


Implicare

Ratiu Family Charitable Foundation asigură finanţarea programelor Centrului Raţiu pentru Democraţie, inclusiv proiectele programului “Nu e de vânzare - Alege pentru binele tău” însă pentru o eficienţă maximă a proiectelor este încurajată şi implicarea dumneavoastră prin parteneriate, voluntariat si sponsorizari.

Puteţi descărca formularul 230 pentru a dona 2% din impozitul pe venit.

0 Response to "Newsletter Februarie 2011"

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger