Deschide Ochii pe plaja

« Eu unul ma simt implinit ca am aratat intr-un fel ce se intampla daca ajunge in situatia asta! Am ajutat sa realizeze ca daca i se iveste vreo ocazie sa plece afara sa se gandeasca Sau in cazul de fata sa afle mai multe despre anturaj pentru ca te poate minti! » - Mavrodin Madalin, 15 ani, voluntar IMPACT
Pentru prima data in Romania problematica traficului de persoane a fost abordata printr-o piesa de teatru forum pe plaja.

Vasile Madalina, Barote Leontin, Mavrodin Madalin, Lazar Andreea, Burhai Raluca, Radu Diana, Cocor Maria, Margarit Raluca, Stoica Larisa, Mihalascu Doris, membrii ai Clubului IMPACT Harsova - Fundatia Noi Orizonturi, au acceptat provocarea campaniei nationale intitulata Deschide ochii, de a deveni activisti impotriva traficului de persoane. Incepand cu luna mai elevii au conceput piesa de teatru “Ia Atitudine” iar scenariul a avut la baza fenomenul traficului de persoane in scopul exploatarii sexuale si metoda de recrutare “loverboy”.

“Ia Atitudine” a fost interpretata in spatiul public sambata, 27 august, pe esplanada din fata Radio Vacanta din statiunea Mamaia, Constanta.

Scopul activitatii este crestererea nivelului de constientizare a tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 20 de ani, precum si a publicului larg, in ceea ce priveste riscurile de victimizare prin traficul de persoane.

Apreciem ca prin demersul nostru au fost informate un numar semnificativ de persoane cu privire la cauzele traficului de persoane, metodele de recrutare si de exploatare. Totodata, prin asistare sau interventii in scenariul piesei - metoda Forum permite publicului sa-si exprime in mod direct opiniile cu privire la scenele jucate - publicul a avut posibilitatea de a empatiza cu personajele.

Activitatea de constientizare de pe plaja din Mamaia urmeaza evenimentelor de formare, desfasurate in 17 si 18 august, din municipiul Iasi, in urma carora 57 de tinere au facut primul pas spre activism, au dobandit cunostinte si abilitati de ” Advocacy impotriva traficului de persoane”.

Deschide ochii este o campanie naţională de conştientizare privind exploatarea sexuală prin traficul de persoane, implementată de Centrul Raţiu pentru Democraţie, şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane în parteneriat cu organizaţia Nea Zoi, Grecia şi organizaţia Love 146, Marea Britanie.

Iasi, 17-18 august 2011

0 Response to "Deschide Ochii pe plaja"

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger