Călăraşi, deschide ochii!!


Primul grup de tinere activiste impotriva traficului de persoane din Romania au fost instruite in 21 si 22 iulie 2011 in municipiul Calarasi. Evenimentul face parte din campania nationala de prevenire asupra traficului de persoane “Deschide Ochii”. 40 de tinere din centrele rezindentiale DGASPC Calarasi, beneficiari ai Fundatiei Noi Orizonturi, voluntari ai Asociatiei Crucea Rosie si elevi mobilizati de politistii de prevenire a criminalitatii Calarasi au fost instruiti cu privire la conceptul de advocacy si modalitatile de utilizare a campaniilor de advocacy in lupta impotriva traficului de persoane.

Tinerele participante vor implementa actiuni de constientizare dedicate semenilor pe o perioada de doua luni utilizand atat resursele puse la dispozitie de organizatori cat si cunostintele dobandite pe parcursul evenimentului de formare.


Deschide ochii
este o campanie naţională de conştientizare privind exploatarea sexuală prin traficul de persoane, implementată de Centrul Raţiu pentru Democraţie, şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane în parteneriat cu organizaţia Nea Zoi, Grecia şi organizaţia Love 146, Marea Britanie. Campania se derulează în perioada martie 2010 – septembrie 2011.

Colaboratori locali: Inspectoratul Județean de Poliție Calarași – Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalității, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, Fundaţia Noi Orizonturi.

Centrul Ratiu pentru Democratie este o organizatie non-profit care continua idealurile promovate de Ion Ratiu, cel care si-a dedicat intreaga viata apararii democratiei. Misiunea centrului este de a incuraja si promova valorile si comportamentele asociate democratiei, intr-un mod nepartizan. Aceasta misiune este realizata prin proiecte si programe desfasurate la nivel local, national si international. Centrul Ratiu pentru Democratie este sustinut de The Ratiu Family Charitable.

www.ratiudemocracycenter.org

1 Response to "Călăraşi, deschide ochii!!"

  1. Anonim says:

    Sambata, 1 octombrie, primul grup de activiste impotriva traficului de persoane din Romania au participat la cea de-a doua intalnire din cadrul campaniei "Deschide Ochii" in Calarasi. Toate cele 7 grupuri de lucru au prezentat activitatile derulate in perioada de aplicatii practice (iulie- septembrie). Felicitari si va invitam sa participati la actiunea publica de tip flash mob din 18 octombrie. (Ziua Europeana de Lupta Impotriva Traficului de Persoane)

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger