Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane - 18 Octombrie 2011

(YH)2

Your hope in your hands

Sunteți invitați cu toții să vă alăturați inițiativei Fundației Rațiu pentru Democrație prin organizarea unei acțiuni publice sub forma unui flash mob în comunitatea din care faceți parte.

Descriere și motivație

Traficul de persoane este o încălcare gravă a drepturilor și demnității umane. Data de 18 Octombrie a fost numită de Comisia Europeană în anul 2007 Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. Comisia Europeană admite faptul că traficul de persoane se întâmplă în toată lumea și susține creșterea nivelului de conștientizare prin evenimente în spațiul public.

Din anul 2008, Fundația Rațiu pentru Democrație (România) a mobilizat membrii comunitații în organizarea de acțiuni în spațiul public cu ocazia Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. Inițiativa a început la Turda și s-a extins la nivelul județului Cluj. Următorul pas a fost extinderea participării la nivelul comunității înternaționale în 2010 (8 locații din toată lumea).

Pentru anul 2011 Fundația Rațiu pentru Democrație a creat un proiect cu trei direcții majore de acțiune în jurul datei de 18 octombrie - (YH)2 - Your hope, in your hands. Pe lângă concursul de desene și atelierele de lucru destinate redactorilor școlari, proiectul (YH)2 continuă tradiția organizării de evenimente de conștientizare în spațiul public sub formă de flash mob.

Anul acesta studenții Universității Rutgers care au participat la Programul de Educație Practică - Summer Service Learning au acceptat provocarea de a concepe planul pentru acțiunea internațională în spațiul public (International Flash Mob).

Concept

Scopul acțiunii internaționale în spațiul public pentru anul 2011 este de creștere a nivelului de conștientizare a populației generale în ceea ce privește drepturile omului încălcate prin traficul de persoane, în toate formele sale.

Mesaj: Traficul de persoane privează victimele de alegeri personale și pedepsele trebuie să fie conform gravității infracțiunii (încălcarea drepturilor fundamentale).

Slogan: Traficul de persoane încalcă dreptul la libera alegere.

Populația țintă: populația generală

Durată: 4 minute

Ora: 16:30 (Ora României), 9 :30 AM (US Eastern Daylight Savings Time)

Dacă doriți ca orașul în care locuiți/ lucrați/ studiați să fie următorul pe listă contactați-ne la adresa de email: gratiela.anghelus@ratiudemocracycenter.org sau la telefon: 0264-317555.

3 Response to "Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane - 18 Octombrie 2011"

  1. Anonim says:

    S-au mai alaturat 2 locatii.
    Judetul Maramures, Municipiul Baia Mare
    Judetul Salaj, Municipiul Zalau

    Anonim says:

    Budapest just confirmed!

    If you are in Hungary, Budapest you are expected at Deák tér (Deák square) - before the church- on Tuesday to participate at the international public action- flashmob.

    Anonim says:

    Drobeta Turnu Severin (Mehedinti county, Romania) just signed up! Succes!

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger