Traficul de persoane încalcă dreptul la libera alegere

Astăzi, 18 octombrie - Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, Fundația Rațiu pentru Democrație face un apel către comunitate să ia atitudine împotriva încălcării drepturilor fundamentale ale omului și a demnității umane prin traficul de persoane.

Cum poți sa iei atitudine:
- sprijină victimele traficului de persoane să se reintegreze în comunitate;
- susține acțiunile de conștientizare și informare prin utilizarea propriilor abilități și cunoștințe.

Traficul de persoane este o problemă socială stringentă care nu cunoaște granițe, limite etnice sau geografice. Traficul de persoane presupune țări sursă, țări de tranzit și țări de destinație. Fiecare dintre acestea are propriul rol în succesul rețelelor de crimă organizată.

În acest context, Fundația Rațiu pentru Democrație consideră că efortul depus de fiecare membru al comunității în lupta împotriva traficului de persoane este important, cu efecte pe termen lung.
Prin cel mai recent proiect de prevenire a traficului de persoane implementat de Fundatia Ratiu pentru Democrație, „Speranța ta e în mâinile tale”, 200 de tineri din regiunea de dezvoltare NV a Romaniei au luat atitudine în fața traficului de persoane: au participat la ateliere de lucru pentru a învăța cum se redactează un articol de presă scrisă și online, au redactat articole pentru prevenirea victimizării în rândul semenilor, s-au informat și și-au folosit talentul artistic pentru a transmite mesaje de prevenire și conștientizare celor din jur.

Data de 18 Octombrie a fost numită Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, traficul de persoane este o problemă globală iar comunitatea internațională transmite astăzi, 18 octombrie 2011, sub coordonarea Fundației Rațiu pentru Democrație un singur mesaj: Traficul de persoane privează victimele de alegeri personale și pedepsele trebuie să fie conform gravității infracțiunii (încălcarea drepturilor fundamentale).
Fundația Rațiu pentru Democrație mobilizează comunitatea internațională în lupta împortriva traficului de persoane prin coordonarea unei acțiuni simultane în spațiul public încă din anul 2008. Astăzi, 18 octombrie 2011, acțiunile vor avea loc la aceeași oră în 13 locații din 3 țări (4:30 pm ora României).

Fundația Rațiu pentru Democrație consideră că fiecare acțiune de dezvoltare comunitară, de sensibilizare și informare a populației generale, de educație non-formală, de combatere și prevenire a violenței domestice, de capacitare a tinerilor, familiilor, vârstnicilor, persoanelor aflate în situații de vulnerabilitate reprezintă un pas înainte spre construirea unei societăți puternice în fața rețelelor de crimă organizată.

0 Response to "Traficul de persoane încalcă dreptul la libera alegere"

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger