“Deschide Ochii”


„Deschide ochii” este o campanie de constientizare privind traficul de persoane prin exploatare sexuala initiata de organizatia Nea Zoi (Atena, Grecia) in colaborare cu Centrul Ratiu pentru Democratie (Turda, Romania), “Love 146” (Bouremouth, Marea Britanie) si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane (Romania). Campania a fost initiata in martie 2010, componenta nationala din Romania fiind implementata in perioada martie 2011- septembrie 2011.

In urma campaniei din Romania cca. 23 000 de beneficiari, din care peste 17000 tineri cu varste cuprinse intre 14 si 20 ani, au dobandit noi cunostinte cu privire la amploarea traficului de persoane, cauzele acestei probleme sociale si modalitatile de scadere a riscului de victimizare prin traficul de persoane.
Centrul Ratiu pentru Democratie, alaturi de partenerii sai, prin activitatile campaniei „Deschide Ochii”, a abordat, pentru prima data in Romania, problematica traficului de persoane in spatii informale - de genul cafenelelor si centrelor comerciale - si din perspectiva procesului de luare a deciziilor.
In acelasi timp, prin intermediul celor doua evenimente de formare si constientizare din judetele Calarasi si Iasi, a fost format primul grup de activiste impotriva traficului de persoane din Romania. La evenimentele de instruire au participat 35 de tinere din centrele rezidentiale din judetele Calarasi si Iasi.
Felicitari tuturor participantilor pentru implicare si entuziasm!
In curand raportul final al campaniei „Deschide Ochii” va fi disponibil pe site-ul nostru.

0 Response to "“Deschide Ochii”"

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger