Deschide Ochii, campanie nationala de prevenire a traficului de persoane - Cluj


Pentru prima data in Romania problematica traficului de persoane a fost abordata intr-o maniera nonformala, intr-un spatiu informal. Evenimentul a avut loc vineri 20 mai in cladirea centrului comercial Iulius Mall Cluj-Napoca, avand rolul de a furniza tinerelor participante suport informational in ceea ce priveste riscurile unei decizii pripite asupra viitorului lor.

“Asa cum alegerea neinformata a produselor cosmetice ne poate afecta sanatatea o alegere neinformata a unei oferte de munca, studii sau calatorie ne poate distruge viitorul” Rita – Concluzie in urma participarii la evenimentul de constientizare organizat in spatial public 20 mai, Cluj-Napoca.

Cele 18 tinere participante au discuta despre efectele deciziilor cotidiene, care, in absenta unei informari adecvate, le pot pune intr-o situatie de trafic. Paleta subiectelor abordate a fost larga, cuprinzand aspecte legate de pericolul traficului de persoane, de educatie si sanatate , acceptarea unei oferte de munca, de studii sau calatorie, in contextul mai larg al unei discutii privind alegerile adecvate ale produselor cosmetice.

Cu ocazia evenimentului de constientizare, Centrul Ratiu pentru Democratie şi Agentia Natională împotriva Traficului de Persoane au lansat campania nationala de prevenire a traficului de persoane, „Deschide ochii”, in cadrul proiectului european „Open Your Eyes”.

Parteneri în cadrul campaniei nationale de prevenire intitulată Deschide ochii sunt Centrul Ratiu pentru Democratie şi Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane (România), organizatiiile Nea Zoi (Grecia) si Love 146 (Marea Britanie).

Partenerii evenimentului: Iulius Mall Cluj , Radio Cluj, Fundatia Parinti Clujeni www.parinticlujeni.ro

Resurse Comunitare impotriva Traficului de Persoane

Traficul de persoane din perspectiva dezorganizarii sociale, etichetarea victimelor traficului de persoane, prevenirea traficului de persoane in Ucraina si Tailanda, politici globale in domeniul traficului de persoane sunt cateva dintre subiectele abordate pe blogul www.nuedevanzare.blogspot.com.

Articolele sunt extrase din lucrarile de documentare si cercetare apartinand lui Alis Costescu, Angie Ng, Oguzhan BASIBUYUK, Onder Karakus cu scopul promovarii si incurajarii lucrarilor de cercetare in domeniul traficului de persoane.

Pentru mai multe detalii sau daca doriti ca lucrarea dvs. de cercetare sa fie postata pe blogul www.nuedevanzare.blogspot.com, contactati-ne le office@notforsale.ro

0 Response to "Deschide Ochii, campanie nationala de prevenire a traficului de persoane - Cluj"

Trimiteți un comentariu

Powered by Blogger